All times are UTC + 2 hours
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
  Print view

Бой с полицията
Author Message
PostPosted: Mon Feb 01, 2010 3:40 pm 
Offline

Joined: Wed Oct 14, 2009 12:10 pm
Posts: 9
Ръкопашен бой
До сблъсъци на полицаи и протестиращи студенти доведе събарянето на оградата на спортния лагер на НСА в Равда.

Припомняме, че кметът на Несебър Николай Димитров издаде заповед да бъдат съборени оградата, арката и бариерата на базата на НСА. Мотивът е, че съоръженията са незаконни и ограничават достъпа на частните собственици, които имат реституирани земи на територията на лагера.

Днес сутринта на мястото се събраха студенти и преподаватели от спортната академия, които с жива верига препречиха пътя на крана, който трябваше да разруши бариерата. На мястото бяха и частни собственици, които спорят за това кой има право да ползва територията на лагера, която се намира в местността „Акротирия".

Сблъсъците между полицаите и протестиращите студенти продължиха повече от половин час, за щастие няма сериозно пострадали. Някои от студентите са с повърхностни рани по ръцете и разкъсани дрехи.

Независимо от сериозният отпор бариерата, която ограничава достъпа до спортния лагер край Равда, беше премахната.

Територията на спортната база, която се намира между Равда и Несебър, е 200 декара и за нея се водят спорове от 10 години.

Според ръководството на спортната академия навремето поземлената комисия е действала единствено по клетвени декларации и не е имало никакви нотариални актове. Целта на общинското ръководство е да бъде разчистен теренът и предоставен на реститути, които дълги години водят дела за собственост върху земята, твърдят от НСА.

Академията разполага с акт за държавна собственост на сградите си и на 40 декара от земята. Базата е толкова апетитна, защото е на морето и има собствен плаж. Там цяло лято се водят лагери и занимания на студенти.

Всичко е заради един незаконно реституиран терен под стола, който, ако там се започне строителство ще го събори, обясни ректорът на академията проф. Лъчезар Димитров.

Припомняме, че през юли кметът на Несебър издаде заповед, с която покани НСА доброволно да премахне малка постройка и паркинг, които са изградени на входа на базата на академията край морето. Тогава пак имаше протести и живи вериги, но да събаряне така и не се стигна.

http://bgvesti.com/index.php?option=...3-33&Itemid=64

Колеги, напълно сме съпричастни с вас. Молим ви ако можете да ни дадете повече информация за ситуацията. Кажете, ако можем да помогнем с нещо
http://www.priziv.org
ето линк към форума ни, където е отворена тема за базата ви http://priziv.org/forum/showthread.php?p=2562#post2562


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron