All times are UTC + 2 hours
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
  Print view

Международно изложение "Образование без граници" 2011
Author Message
PostPosted: Tue Oct 11, 2011 11:00 am 
Offline

Joined: Tue Oct 11, 2011 10:53 am
Posts: 1
Международното изложение „Образование без граници” стартира за пети път!

„Образование без граници” – най-голямото, успешно и наложило се с течение на времето изложение за висше и средно обучение в България ще отвори врати за пети път на 21 - 22 октомври тази година в Националния дворец на културата в София. Събитието е уникално по рода си, защото е единственото, което по традиция се подкрепя от Европейския съюз в лицето на двете му солидни образователни програми Publication Office - CORDIS & TED. В „Образование без граници”, както винаги, ще вземат участие доста сериозни и престижни имена от света на европейското и световно средно и висше обучение – университети, колежи, институти, международни организации и фондации, наред с представители на тази сфера от нашата страна.

Медийните партньори на настоящето, пето по ред, изложение са повече от 70 телевизии, радиостанции, интернет портали, списания, вестници – национални и регионални седмичници и всекидневници. Събитието се осъществява и със съдействието на редица български и международни бизнес организации и национални институции. На започващото на 21 октомври изложение този път ще представят условията за кандидатстване и постъпване в тях представители на висококачественото средно и висше образование от над 18 страни в света. Този факт нарежда „Образование без граници” сред най-значимите прояви от този тип в европейски и световен мащаб. Нещо повече – събитието, единствено по рода си у нас, е включено във всеки един международен календар за подобен тип изяви пред годината. Организаторите са особено горди с този факт, защото това спомага за едно сериозно присъствие и на нашата страна на образователната карта на света и популяризира българското образование и академичните ни традиции.

На петото издание на октомврийското изложение „Образование без граници” за първи път у нас ще дойдат за такъв вид проява представители на испанското министерство на просветата, както и на престижната иберийска държавна фондация “Universidad.es”, която е официален представител на всички университети от страната на Сервантес (CONSEJERÍA DE EDUCACIÓN DE LA EMBAJADA DE ESPAÑA EN COLABORACIÓN CON LA FUNDACIÓN UNIVERSIDAD.ES). Също дебют на тазгодишното събитие ще направят и висшите училища от Естония. Особен акцент в рамките на изложението ще е присъствието на представители на Technical University of Denmark (DTU) – един от най-престижните и добри европейски технически университети, номер 1 на Скандинавския полуостров, неизменно присъстващ в челото на световните класации за висше обучение. За първи път тази година на „Образование без граници” ще има изненада и за любителите на изкуството. С помощта на Европейския съюз и ЮНЕСКО по време на двудневното изложение ще бъде реализиран международният проект “ArtMiles”. Същността на последния се изразява в опита да бъдат пренесени културата и духа на стария континент върху художествени платна. Тематичните кръгове на интересния арт проект, който ще бъде осъществен в НДК, са: „Общуването – вчера, днес и утре”, „Глобална Европа” и „Да направим света едно по-добро място”.

Сред участниците на изложението „Образование без граници” се открояват имената на австрийските представители University of Applied Sciences Wiener Neustadt и International College of Tourism and Management - ITM GmbH, на Zealand Institute of Business And Technology – ZIBAT, Danish Academy of Business and Technology и Technical University of Denmark (DTU) от Дания, London School of Commerce, University College Birmingham и University of Bedfordshire (Великобритания), NHTV Breda University of Applied Sciences (Холандия), HEC Management School - University of Liège (Белгия), SSTH Swiss School of Tourism and Hospitality, BHMS Switzerland и Institut auf dem Rosenberg (Швейцария), Thompson Rivers University и Centennial College (Канада), Fulbright - Bulgarian American Commission for Educational Exchange и Saint Louis University - Madrid Campus (САЩ), Фондация „Universidad.es” и Universidad Católica San Antonio de Murcia - UCAM (Испания), Tokyo Riverside School (Япония), три висши училища от финландския град Тампере - University of Tampere (UTA), Tampere University of Technology (TUT) и Tampere University of Applied Sciences (TAMK), Tallinna Tehnikakorgkool - TTK (Tallinn University of Applied Sciences) от Естония, Zagreb School of Economics and Management (Хърватия), Technological Education Institute of Larissa (Гърция) и др. България от своя страна ще бъде представена на престижната международна проява с имена като: СА „Д. А. Ценов”, МВБУБ, ИЧС, ВУМК, Zlatarski International School, IUC Portsmouth и т. н. Откриването на петото изложение „Образование без граници” ще се състои на 21 октомври в НДК от 11 часа. Входът е свободен!

Заповядайте в Националния дворец на културата в София от 21 – 22 октомври 2011г.!

Регистрацията е задължителна! Можете да я направите на www.edu-fair.eu или на място в НДК.

ВХОД СВОБОДЕН®!

ОРГАНИЗАТОР:
БЕРИ ГРУП БЪЛГАРИЯ
www.edu-fair.eu
office.bery1@gmail.com


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron