All times are UTC + 2 hours




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
  Print view

Относно ремонта на баните в 61- ви блок.
Author Message
PostPosted: Thu Sep 08, 2011 9:59 pm 
Offline

Joined: Thu Dec 02, 2010 12:24 am
Posts: 9
17- ти ден. А ремонтът продължава... да е спрял.
btw. Това е изключителното на българският език. Можеш да имаш изречение, в което присъстват и трите глаголни времена. Като онова... "Ей сега ти *бах майката."
Седемнадесет дни, откакто група мургави сънародници нахлуха в стаята ми, водени от някакво служебно лице- с обещания за едно ново по- хигиенично бъдеще. Което, естествено, приех с отворени обятия. Направих им кафе. Взех си билет, и два часа по- късно отпътувах за село. За да могат да работят на спокойствие.
Без да ги питам- защо и кой, е решил- да прави ремонт в общежитието- по време на изпитната сесия. Нито... защо са бездействали цяло лято. Аз знам- дори да се свърши държавата, дори да свърши светът... Лятната отпуска на държавните служители е свещена, и ще пребъде.
Но... когато се прибрах десет дни по- късно... Установих, че началният устрем... типично, по български, е спрял в началото. И в банята ми не е правено почти нищо повече- освен погрома първия ден.
И сега... питам. Кой реши да се разбият тридесет бани наведнъж... при условие, че няма ресурси- да извърши ремонта във всички? Свършили материалите. Имало някакви промени- във фирмата- изпълнител. Ремонтът щял да бъде поетапен...
Без да съм специалист, аз виждам, че ремонтът няма да бъде завършен- до началото на новата учебна година.
Как ще я караме? Без баня, тоалетна...? Колко време още?
А наем ще искат. За времето- в което стаите ни са превърнати в работни площадки и складове. Без да им пука- за неудобствата и проблемите, които са ни причинили. За обикалянето по стаите на съседи и познати... "Мога ли да ти ползвам банята? Да ти ползвам тоалетната?"
Честно. Накрая ще пребия някой. Някой... на който аз му плащам заплатата.


Top
 Profile  
 

Re: Относно ремонта на баните в 61- ви блок.
PostPosted: Mon Sep 26, 2011 10:35 am 
Offline

Joined: Thu Dec 02, 2010 12:24 am
Posts: 9
Днес, официално, ремонтът на банята... приключи. Време е... ремонтът да започне. 'Щото, по стар български обичай (в една тема бяхме говорили за традициите... ), когато през дома ти минат "майстори"... започваш ремонт.
И, естествено, когато всичко свърши... от всички емоции, остават само хубавите. Така е редно, нали? Благодарение на усилията на някои хора от НСА, сега си имаме хубави, чисто нови бани. 'Ми... да си ги ползваме със здраве.
Хайде, отивам- да си взема душ...


Top
 Profile  
 

Re: Относно ремонта на баните в 61- ви блок.
PostPosted: Wed Nov 23, 2011 1:45 pm 
Offline

Joined: Wed Jun 22, 2011 2:02 am
Posts: 18
Моите съболезнования... По някои път се чудя, дали е по-добре да си студент живеещ на другия край на София, да ставаш рано и да гризкаш дву-три часови задръствания всеки ден или да живееш в мизерия но на 1 крачка от академията, заобиколен от колеги/колежки...

Е, аз съм от първия случай и въпреки, че някой хора ще кажат - "всичко е до желание", "трябва да се намери начин", "няма невъзможни неща" - това, че живея далечко ми вреди адски много, както на учението - така и на тренировките.

Така че колкото и да ти се вижда зле положението, винаги я има и добрата страна на монетата...


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron