All times are UTC + 2 hours
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
  Print view

За изпита по Кинезитерапия....
Author Message
PostPosted: Mon Jan 14, 2008 7:02 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Dec 17, 2007 1:20 pm
Posts: 349
Location: София
Здравейте колеги, след приключването на многото напоследък празници седнах да почета по кинезитерапия, но се оказа, че не мога да открия някои от въпросите в конспекта-2ри. основни методически правила за провеждане на КТ, общи противопоказания за провеждане на КТ; 3ти. средства и методи на КТ, форми и структура на КТ;4ти. дозировка на кинезитерапевтичните средства,двигателен режим;26ти.КТ при спадане на вътрешните органи; 27ми.адаптирана физ. активност и спорт при инвалиди.Vander, моля те, помагай.Ако имаш някоя от тези теми, пращай, ужасно благодарна ще бъда....Ако можеш и да споделиш кои теми най-често се падат и на кои теми трябва да се набляга при ученето....
Благодаря предварително!Приятна вечер!

_________________
Дори и най-слабата светлина блести в тъмнината!!!


Last edited by g_k on Sun Jan 27, 2008 11:26 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 

PostPosted: Tue Jan 15, 2008 1:52 pm 
Не можеш да сравняваш изпита по КТ за треньори с изпитите на КТ по специалност... Няма как да знам кои въпроси се падат при вас повече и така нататък.
Колкото до въпросите, които не можеш да откриеш
2ри, 3ти и 4ти със сигурност ги има в един нов учебник "Основи на кинезитерапията" от проф. Иван Петков, а също би трябвало да ги има и в един стар учебник "Теория и методика на лечебната физкултура". За 26ти въпрос също би трябвало да има написано нещо там (може да е терминувано като пролапс на вътрешните органи). За АФА не си спомням да съм виждал в някой учебник достатъчно ясно описани нещата, потърси лекции от някой колега. За съжаление почти цялата ми библиотека по специалност в момента е по различни колеги, кои завършили, кои 4ти курс, и не мога да ти предложа нищо. Предполагам имаш карта за библиотеката, провери там. А ако имаш много голям интерес иди в библиотеката на Гургулят (третия етаж по коридора вдясно от стълбите последната врата вляво), където би трябвало да имат материали за всички върпоси.
Съжалявам, че не мога да съм по-полезен.
Успех на изпита!


Top
  
 

PostPosted: Tue Jan 15, 2008 2:08 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Dec 17, 2007 1:20 pm
Posts: 349
Location: София
Благодаря много Vander, ще се опитам да ги намеря тези въпроси, ако пък не успея ще стискам палци да не ми се паднат на изпита. Аз обаче не мога да разбера защо след като уж сме си купили най-новия и добър учебник(така каза преподавателката ни по упражнение и съответно си го купих от нея :!: )- КТ в спортната практика- обща методика на Н. Попов, в него няма доста голяма част от въпросите?????Както и да е, мерси пак и ако ти изникне нещо, пращай.
Лек ден!

_________________
Дори и най-слабата светлина блести в тъмнината!!!


Last edited by g_k on Sun Jan 27, 2008 11:27 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 

PostPosted: Tue Jan 15, 2008 2:33 pm 
За най-добър не знам, но за нов и полезен съм почти сигурен. Това, че няма много от въпросите според мен е нормално. Все пак едва ли се занимава с всички аспекти на КТ. От самото заглавие личи, че става дума специално за спортната практика. Вероятно не учебника е непълен, а материала, които е покрит в конспекта включва и ненужни неща... Аз обаче не мога да знам, не съм виждал нито конспекта, нито учебника.
Най-пълен като материал е този ТМЛФК, който ти казах, но той е доста стар. И трите екземпляра, които имам са по колеги и не мога да видя коя година е издаван, ама ми се върти в главата нещо от рода на 1992. Но доста се съмнявам дали не беше и от 80те...


Top
  
 

PostPosted: Fri Jan 18, 2008 10:29 am 
Offline

Joined: Fri Sep 07, 2007 10:51 am
Posts: 173
Моят съвет е да погледнеш записки от упражнения. Специално по Кинезитерапия са доста обширни, преподавателката ни даваше доста подробно съдържанието на темите.
Изобщо порочна практика е това е конспектите за мен. Наистина си е загуба на време и нерви. Да се ровиш из конспектите и да търсиш дали отговарят и по кои учебници да търсиш и така.
Аз лично тази година съм очарована от ММ , заради организацията и заради получените теми от Лекции. Въпреки, че аз изпит няма да държа по ММ, би ми било страшно лесно да си науча за изпита - темите ги имам, значи няма проблем.

Ако и останалите катедри се подготвяха така, нямаше да има нужда от конспекти. В смисъл по този начин да се изпращат темите от Лекции, сбито, точно и ясно. Не е нужно и да се зубри, а просто да седнеш, да прочетеш , да разбереш и усвоиш.


Top
 Profile  
 

PostPosted: Fri Jan 18, 2008 10:46 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Dec 17, 2007 1:20 pm
Posts: 349
Location: София
За темите по ММ съм съгласна, аз също се освободих от изпита, но и да не бях, лесно щях да се подготвя. Сега за КТ- вече намерих почти всички теми, но в нашата група по упражнение развивахме уроците много подробно, обсъждахме ги и накрая преподавателката ни събираше листата, за да си отбележи присъстващите студенти(като не ни ги връщаше).... Затова сега аз нямам нито една развита тема по упражнение....... и уча от лекциите и от червения учебник на Попов. Материалът обаче е добре представен и е лесен за учене.
Успех на изпитите колеги.

_________________
Дори и най-слабата светлина блести в тъмнината!!!


Last edited by g_k on Sun Jan 27, 2008 11:28 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron