All times are UTC + 2 hours




Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ] 
  Print view

какво сме?
Author Message
PostPosted: Fri Feb 01, 2008 6:13 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 07, 2007 10:51 am
Posts: 173
за пореден път съм адски разочарована от академията и изобщо от една определена катедра.
не виждам смисъл в провеждането на подобни изпити. мислех си, че нещата малко ще се променят, че ще има нещо позитивно, но пак се излъгах.

кога ще се оценяват знанията на един студент, питам аз?
и от кога ще започнат да гледат сериозно на изпитите работи? кога ще се спазват Моите права като студент?

за да не се впускам в подробности, че ми е кипнало и ми ври и кипи в момента. Да си вземеш изпита със Среден 3 не е кой знае какво. Не е нищо впрочем - оценката е най-малкото, най-незначителното.

Не съм от хората, които не защитават правата си!


Top
 Profile  
 

PostPosted: Fri Feb 01, 2008 7:57 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Dec 17, 2007 1:20 pm
Posts: 349
Location: София
:shock: :shock: Честно, без да се заяждам или да звуча саркастично, ама нищо, НИЩИЧКО не разбрах от поста ти.
На теб ли са ти писали 3ка днес и на какво? На КТ ли? Защото аз днес бях на изпита и мога да кажа, че мина съвсем нормално, хората с които говорих бяха доволни от оценките си (включително и аз). Учих доста и изкарах хубава оценка!
А още по- щастлива съм от факта, че си взех физиологията....
Ти какво направи там? Как минаха колоквиумите?

_________________
Дори и най-слабата светлина блести в тъмнината!!!


Top
 Profile  
 

PostPosted: Fri Feb 01, 2008 9:50 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 07, 2007 10:51 am
Posts: 173
Какво да се разбере от поста ми? Че изпитите се провеждат на кой както му скимне. Единственото ясно са : 1. дата и час 2. зала и място и трето предмета на изпита.
не, аз нямам тройка, казах го просто теоретично, защото някога си мисля, че преподавателите пишат тройки на хора, които идея си нямат за какво става въпрос, а на хора, които действително заслужават пишат адски ниски оценки. Никога не съм била привърженичка на оценките, попринцип много повече харесвам други системи на оценяване, но както и да е.

В конктретния случай става дума за чисто и просто проба заяждане, поне за мен е така. Явяваш се изпит, пишеш по всички зададени въпроси, респективно изпита започва с 20 мин по-късно, но това отделен въпрос. След което няма никакви думи от страна на преподавателя, абе сядаш си и си пишеш и си драскаш там някакви неща.
Неподпечатани листи, нищо!!!!! Да не говоримз атова, че си писал повече от необходимото за въпроса и в следващия момент се появяваш с непредвидим резултат - по-добре скъсан бих казала.
Изпит не се провежда така - няма значение за кой става дума. Изпит се провежда при равни условия за всички студенти, с точност и прецизност. Изпитът не е контролна работа или някакъв вид упражнение.
Днешният ми изпит беше просто "перфектен". Поне можеха да си дадат труда да раздадат книжките..ноо явно и това не влиза в компетенциите.


Какво разбираш под нормално преминаване на изпит? И аз учих много за изпита си, както за всички изпити , усърдно си седнах и си четох, накрая естествено пак си прецакан. Както казвах, по-добре да бъдеш скъсан, вместо унизен и то при положение, че особено добре знаеш какво сиписал и как си го писал. Нооо, както и да е.
Аз просто търся отговор на въпроса как се провежда изпит?

Нека Вандер се включи, интересно ми е като преподавател в академията какво е неговото мнение и как би трябвало да сепроведе един изпит в НСА и не само.

Не искам да уточнявам за какво става дума точно при мен, защото е мисля , че е нужно.

г–к , взех си кинезитерапията - да, на физология ще ходя с друг факултет, възникнаха малко проблеми. Колоквиумите си ги взех , нямах особени проблеми.

П.С. Не може да се забрани на студент да пише..това си е право на студента, ако не се лъжа.


Top
 Profile  
 

PostPosted: Fri Feb 01, 2008 10:23 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Dec 17, 2007 1:20 pm
Posts: 349
Location: София
Браво за КТ и за колоквиумите, надявам се да вземеш скоро и физиология.....
А да ти кажа честно до сега не се сещах коя си, но сега като написа " не може да се забрани на студент да пише"и ми присветна.....
Е, здравей К****на, радвам се, че в крайна сметка разбрах с кой си комуникирам.
Относно отказа но г-н Попов да ти даде допълнително листче, ами трябваше да бъдеш по- настоятелна.Трябваше да кажеш, че си пропуснала да напишеш нещо важно или нещо такова да измислиш независимо колко време остава до края на изпита. Просто трябва да си търсиш правата и то НАВРЕМЕ!!!
За мен този изпит премина абсолютно нормално, влязохме, изтеглихме си въпроси и който каквото знаеше, си го написа.Никой не притесняваше с нищо, цареше тишина и беше спокойно и мирно, така че да си събере човек мислите както си трябва.......
Сега ако имаш някакви забележки относно лично отношение към теб, щом казваш, че си защитаваш правата- ами задай въпрос на Попов защо е постъпил така, той смятам, че би ти отговорил.....
Но колкото и да ги умуваме тук нещата, те вече са се случили и ние нищо не можем да променим!!!! За жалост....


OFF TOPIC


Струва ми се, че трябваше да пуснеш темата в " изпит по КТ", защото си дискутираме точно този изпит, но карай...

_________________
Дори и най-слабата светлина блести в тъмнината!!!


Last edited by g_k on Fri Feb 01, 2008 10:58 pm, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
 

PostPosted: Fri Feb 01, 2008 10:41 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 07, 2007 10:51 am
Posts: 173
Не ме притеснява нито Кинезитерапията, нито Физиологията, нито който и да е изпит специално от тази изпитна сесия.
Въпросът е принципен, не става дума затова дали аз ще си потърся настоятелно листа или не. Аз нямам намерение да му се моля, при положение, че това е негово задължение. До момента имам добри впечатления от преподавателите и особено от упражнения при доц. Саздова. *възможно е да бъркам титлата
Отношението "ами не може, стига си писала толкова, няма нужда да пишеш толкова" ...са саркастични, иронични и каквото още пожелаеш. Аз мога и сега да се явя пак, мога да поискам да се преоцени работата ми, какви ли не възможности има. Трябваше ми лист за да допиша нещо, но така или иначе при отказа му си ги сбих в края на листа.
до момента не ми се е случвало подобно нещо и не го очаквах. приех го на майтап, въпреки че точно на изпит майтап не се прави. това е нещо сериозно. аз поне се явявам сериозно и не ми е до шеги.
второ ..за какво да му казвам, че имам да дописвам, то е ясно за какво ми е листа, нали? :)
както споменах, имах много добри впечатления от катедрата и изобщо от хората в нея, отношението беше сериозно.
от едно известно време ме съмнява ( вече излизам от рамките на кинезитерапията ) дали изпитните работи се прочитат изцяло.
и такаа..
лично отношение не знам, аз лично не го познавам, учила съм от учебника ( под негова редакция ). нищо против никого. определено обаче се разочаровах.
да,беше тихо, вярно, поради факта, че бяхме малко хора, а и почи 90% само момичета.
Все още съм против неподпечатаните листи де. И все пак има какво да се желае,но явно аз съм с повечко изисквания, знам ли?

оо, можем да променим много неща, стига желание да има, а на мен такова не ми липсва.

Да, физиологията смятам още на 5-ти да си я взема..то не са проблеми, то не е чудо.


Top
 Profile  
 

PostPosted: Fri Feb 01, 2008 11:04 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Dec 17, 2007 1:20 pm
Posts: 349
Location: София
Student wrote:
Отношението "ами не може, стига си писала толкова, няма нужда да пишеш толкова" ...са саркастични, иронични и каквото още пожелаеш.
до момента не ми се е случвало подобно нещо и не го очаквах. приех го на майтап, въпреки че точно на изпит майтап не се прави. това е нещо сериозно.



Моят съвет е да не си ги слагаш тези неща толкова на сърцето, давай го по- бодро и с усмивка подминавай такива случки, защото в живота ще се сблъскваш с още много такива... Ако се нараняваме от всичко дребно до къде ще стигнем....

_________________
Дори и най-слабата светлина блести в тъмнината!!!


Top
 Profile  
 

PostPosted: Fri Feb 01, 2008 11:28 pm 
Саздова е главен асистент.

За изпитите какво да коментирам. Присъствах днес на изпита по ММ на една от мъжките групи по КТ. Проверих 20 теста, от които имаше само 2 изкарали. Включително на студенти, които бях запомнил като изключително добре представящи се в часовете. Някак си те хваща яд, като очакваш повече от тия хора. Както ти си очаквала по-добро отношение от Попов.

Ами да, трябвало е да искаш по-настоятелно. След като си се съгласила да не пишеш повече, очаква се да си написала най-важното. До колкото познавам колегата, той най-малко ще прави проблеми на хора, които са си написали кратко и ясно.

А че има кофти преподаватели - има. Не съм психотерапевт, да ги поправям аз.


Top
  
 

PostPosted: Fri Feb 01, 2008 11:58 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 07, 2007 10:51 am
Posts: 173
ама чакайте малко сега :)

излиза, че аз трябва едва ли не да се заям с него, да взема да го набия та да ми даде лист. аз се държа възпитано , казвам "може ли да получа още един лист" , той е длъжен!!! да ми подаде, щом е квестор на изпита или да ми каже да си взема. Няма положение, при което аз да не получа нужния материал. Няма значение кой е преподавателя, дори да не е в случая. Шегите са неуместни в такъв случай, няма място да си прави шеги с мен от рода "ама няма да ти дам, ама писала си достатъчно, стига толкова и дрън дрън"..
Съжалявам, но какво значи настоятелно?
оставете този случай, обсъждам го абсолютно като нормален въпрос за изпит.

Ами аз от днес на следващите изпити ще си нося по 10-12 листа и ще си пиша на своите. Поне няма да се занимавам с подобни глупости!
Да, знам, че нямам право да нося листи, ама и без това всички са неподпечатани, каква полза?! Някой пък може да види и да си направи царски, знам ли? пълно е с хора, всякакви идеи.

колкото до тестовете по ММ - според мен проблемът идва от това, че студентите като цяло не се отнасят сериозно към тестовите изпити, тоест играят тото и се надяват на помощ от късмета си. Което пък е пълна глупост, мен ако питаш, но както и да е.
аз съм ЗА тестова система, но при положение, че теста не е с АБВ, а отворен тип , тоест допълване. Да видим тогава как се преписва и как се правят номера. При този вид оценяване ще се получават едни много реални резултати.


Top
 Profile  
 

PostPosted: Sat Feb 02, 2008 12:21 am 
Моля ти се, с тия реални резултати.
Всеки тип изпитване си има и плюсове и минуси. Не е тук темата да го разискваме, макар, че е интересна дискусия.

Иначе онзи ден по някаква причина разглеждах форуми на други университети, където са по-активни. Ами в 80% от темите мненията бяха при кой, как и колко може да се преписва...
Днес бях с едни колеги магистри в шампиони, които имаха да научат за затворен тест с 10 въпроса верните отоговори - нещо за което ако го прочетеш 45 минути преди теста, вътре ще си цар - те измисляха как да си номерират страниците от раздадените им материали, та да могат да ги изкарат да препишат. Преди време имаше голям хит по интернет магазините - писалка, която има и UV лампичка в единия край. Пишеш си по ръцете или по "царския" с UV мастило и след това святкаш и пишеш. Имах колеги, които печатаха на гърба на картички сбита информация за изпита вместо текст, обясняващ снимката отпред. Толкова изобретателен е студентския мозък, че харчи хиляди пъти повече усилия и средства, отколкото ако седне и го прочете.

Ами не трябвало, той бил длъжен. И ти не трябва да пишеш много, длъжна си материала по въпроса ти да е стегнат и без излишни отклонения. До колкото си спомням на нас ни обръщаха внимание още като кандидатствах с биологията, че темите трябва да са по същество и отклоняването от въпроса си е грешка, която си се наказва. Изобщо не е вярно правилото "пиши всичко което знаеш, все нещо из вътре ще е вярно". Не можеш да задраскаш всички числа на фиша за тото и да искаш да ти го приемат, че то и за същата цена.


Top
  
 

PostPosted: Sat Feb 02, 2008 10:58 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Dec 17, 2007 1:20 pm
Posts: 349
Location: София
Така е Vander, така е. Относно тестовете- този вид изпитване винаги ми е било лесно и на сърце, тъй като ако при развиването на въпрос забравя случайно нещо, при тестовете само поглеждам дадените отговори и веднага се сещам за верния. Но това, разбира се, е само мое мнение.

_________________
Дори и най-слабата светлина блести в тъмнината!!!


Top
 Profile  
 

PostPosted: Sat Feb 02, 2008 12:22 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 07, 2007 10:51 am
Posts: 173
Вие сте като дупе и гащи :lol:

Не съм писала глупости, нито съм развивала локуми, нито съм се отплесвала, нямам такива забележителни способности.
Да, длъжен е да ми даде лист, а вие не се опитвайте да защитите когото и да е било, независимо за кой става дума.
Абе хора, аз да не падам от Марс? Особено добре си знам правата и не се явявам на изпит за първи път. Може би доста повечко съм се явявала на изпити от доста други хора.


Няма никога нищо да се оправи в академията, ако ще и целия свят да се излее тук - едно и също.
Леко ви прекарване на двамата във форума. Довиждане!


Top
 Profile  
 

PostPosted: Sat Feb 02, 2008 12:50 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Dec 17, 2007 1:20 pm
Posts: 349
Location: София
Защо сега трябва да се обиждаш, пък и да не постваш вече във форума аз не мога да разбера :?:
Нали за това е създаден този форум, да можем да изразяваме мнения и да споделяме опит и виждания.... Ти имаш собствено виждане по въпросите, аз си имам мое, Vander пък негово, както и всеки между другото- колкото хора, толкова различни виждания и възприятия.... Това, че не съвпадат с твоето не трябва да те дразни, не трябва дори и впечатление да ти прави...

_________________
Дори и най-слабата светлина блести в тъмнината!!!


Top
 Profile  
 

PostPosted: Sat Feb 02, 2008 1:57 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 07, 2007 10:51 am
Posts: 173
g_k wrote:
Защо сега трябва да се обиждаш, пък и да не постваш вече във форума аз не мога да разбера :?:
Нали за това е създаден този форум, да можем да изразяваме мнения и да споделяме опит и виждания.... Ти имаш собствено виждане по въпросите, аз си имам мое, Vander пък негово, както и всеки между другото- колкото хора, толкова различни виждания и възприятия.... Това, че не съвпадат с твоето не трябва да те дразни, не трябва дори и впечатление да ти прави...



да, имам собствено виждане и не бих се засегнала от друго различно мнение. Всеки човек има своя индивидуалност и личност , собствено мнение. Не съм се засегнала, та аз дори не ви познавам?!
амии това е.


Top
 Profile  
 

PostPosted: Mon Feb 04, 2008 11:53 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Apr 23, 2007 10:46 pm
Posts: 205
Location: Чирпан
Е, супер... има и недоволни от начина на оценяване.
Аз съм първи курс :P и на скоро ми мина изпита по информатика (Vender знае за какво става въпрос). На мен ми писаха 5 само защото използвам ctrl+c за copy; ctrl+v за paste; ctrl+b за bold... и т.н. Това го приех чисто с усмивка от преподавателя, който стоеше и ме гледаше как работя. Не ми е много ясно защо ми писа толкова и за това го попитах а той ми отговори следното "Не използваш традиционните команди за microsoft office - word, excel, - copy, paste, - следователно трябвало да правя edit-copy; edit/paste и т.н. :) Не мога да се препирам за това, пък и бързах за влак, така че всеки с неговите си изисквания и правила... ще се подчиняваме докато изкараме "службата", за да не стане по-лошо. Ще си търсим правата тогава когато трябва и когато се нуждаем силно от тях.
@Student няма смисъл да се ядосваш за това, че не са ти дали лист, нали ти самата си знаеш, че ЗНАЕШ, каква е оценката не е важно, стига да не се бориш за стипендия. Накрая ще се види кои са ги заслужавали тея оценки и кои не.
На мен първата ми сесия мина успешно, брах ядове, че някои, които зная че въобще не са учили изкарват по-високи оценки от мен, но нищо не мога да направя по въпроса. Хората си преписваха, подсказваха и т.н.
Навсякъде го има това, нарича се НЕСПРАВЕДЛИВОСТ към тези, които се трудят, нищо не може да се направи, остава само да продължаваме напред и да чакаме някой ден да ни се отблагодари някой за положения труд. :)

_________________
Image


Top
 Profile  
 

какво сме
PostPosted: Thu Oct 08, 2009 12:42 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Sep 27, 2009 7:31 pm
Posts: 2
Location: Россия
здравейте...
казвам се нихтияна...
на скоро разбрах че мои много добър приятел е болен от радиколит но никoй не иска да ми обясни точно какво е...
моля ви помогнете....
опасно ли е,лекува ли се,болезнено ли е?
той е на 20 години...


Top
 Profile  
 

Re: какво сме
PostPosted: Thu Oct 08, 2009 7:22 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Apr 23, 2007 10:46 pm
Posts: 205
Location: Чирпан
Assenny wrote:
здравейте...
казвам се нихтияна...
на скоро разбрах че мои много добър приятел е болен от радиколит но никoй не иска да ми обясни точно какво е...
моля ви помогнете....
опасно ли е,лекува ли се,болезнено ли е?
той е на 20 години...


Google

_________________
Image


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron