All times are UTC + 2 hours
Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ] 
  Print view

За кой изпит бихте платили?
Анатомия 4%  4%  [ 1 ]
Биомеханика 12%  12%  [ 3 ]
Биохимия 16%  16%  [ 4 ]
Физиология 12%  12%  [ 3 ]
ММ ОНИР 0%  0%  [ 0 ]
Гимнастика 4%  4%  [ 1 ]
Бих платил/а за всички изброени 4%  4%  [ 1 ]
Не бих платил/а 48%  48%  [ 12 ]
Total votes : 25

Плащане на изпити
Author Message
PostPosted: Wed Jan 23, 2008 8:21 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Dec 17, 2007 1:20 pm
Posts: 349
Location: София
Аз се стремя да взимам изпитите с учене, но понякога не е възможно дори и със знания да изкараш....
Споделете вашия опит...

_________________
Дори и най-слабата светлина блести в тъмнината!!!


Last edited by g_k on Sun Jan 27, 2008 11:10 pm, edited 3 times in total.

Top
 Profile  
 

Re: Плащане на изпити
PostPosted: Wed Jan 23, 2008 8:33 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 07, 2007 10:51 am
Posts: 173
Впрочем няма изпит в академията, който да не може да се вземе с учене и залягане над учебниците. Биомеханиката на мен не ми е проблем например, знам достатъчно за да си взема изпита с Отличен, но катедрата решава да не ми позволи да си видя изпитната работа.Накрая ще помоля за комисия ...да видим :evil:

На анатомията не знам кое й е страшното. Но първокурсниците много се плашат. Аз пък на този изпит се чувствах най-сигурно и най-уверена.

С една дума, абсолютно по никакъв повод не одобрявам плащане на изпити, независимо дали са механика, химия или физиология или спортни някакви. Без значение, против твърдо!


Top
 Profile  
 

PostPosted: Wed Jan 23, 2008 8:35 pm 
В този ред на мисли, защо в анкетата няма възможен отговор "За никой?"

Това е добро маркетингово проучване обаче... :twisted:


Top
  
 

Re: Плащане на изпити
PostPosted: Fri Jan 25, 2008 10:05 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Dec 17, 2007 1:20 pm
Posts: 349
Location: София
Student wrote:
Биомеханиката на мен не ми е проблем например, знам достатъчно за да си взема изпита с Отличен, но катедрата решава да не ми позволи да си видя изпитната работа.Накрая ще помоля за комисия ...да видим :evil:


Според мен за взимането на тези изпити именно, студентите са най-склонни да си платят. може би не защото сме глупави, мързеливи и не можем да се подтготвим, а защото преподавателите по тези предмети очакват и искат да им се предлагат пари! Просто така са свикнали и си късат студенти, които очиведно знаят и не са за 2ка! Това обаче е само мое мнение...
Относно биомеханика смятам, че ако свикаш изпитна комисия, ще си вгорчиш живота (освен ако не го оставиш за съвсем накрая на следването си).
Успешен ден.

_________________
Дори и най-слабата светлина блести в тъмнината!!!


Last edited by g_k on Sat Nov 22, 2008 8:26 pm, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
 

Re: Плащане на изпити
PostPosted: Fri Jan 25, 2008 12:31 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 07, 2007 10:51 am
Posts: 173
Тъпото е във факта, че дори и да знаеш, специално за Биомеханика , действително шанса да си вземеш изпита е 20%.
Учих за този изпит близо 2 месеца, съвсем целенасочено и съвсем сериозно и съвсем да докажа на себе си и колегите си, че все пак този изпит се взима и няма да имам проблеми.
С математика и физика попринцип нямам проблеми, та не беше кой знае какъв проблем.
Буквално му пренаписах учебника на "любимия" доцент по Информатика и Биомеханика. За съжаление се разболях и нямаше как да отида в редовна сесия. Бях на легло, не можех да мръдна, ако можех да вървя поне , щях жива умряла да отида.
Отивам на поправителната сесия, убедена 1000 % в успеха си. Първо закъсняват, после отношението е като че съм на бит-пазар и все едно не съм студент.
Респективно започват заяждания, сякаш си търсят причина да те скъсат и да те изнервят.
Е, съжалявам, но това не беше нормално проведен изпит.
Излизайки вече знаех, че всичко написано е ОК, но просто няма да взема изпита този път. Отивам да си взема книжката, знам си какво ме очаква. Секретарката ме посреща на вратата с изражение тип "вий пък кво искате?"...питам да си видя работата - не може сега. Къде ти да тръгна да споря, съвсем няма да си взема изпита.
Подобно отношение говори зле са академията. След това отивам при доцента да питам дали преди да замина мога да се явя на изпита, защото точно след Великден има изпит, но аз няма да съм там. "аз тази програма не я знам, не може!"..
отношението е като към животно. Е съжалявам, но аз не се чувствам такова. Само заради това, че съм студент не му казах какво мисля точно.
Не знам доколко комисията ще ми навреди, но нямам намеремие да си играя до безкрай с тях. А ако някой от катедрата чете това, да има предвид, че ПАРИ няма да получат от мен, пък ако ще и да не взема изпита в българия. не обичам идиотщини и не понасям някой да ми се подиграва. Плюс в академията е забранено да се пуши, най-малкото е неуважение , а има хора от Биомеханика, които и това правят. Излизат си от лекционните с цигара в ръце. Какво е това?
Нима законите не важат за тях или какво?
А да чувам от колеги "този преподавател го нямаше на изпита, успях да го взема тоя път"...или "лелеее, имам 3 по механика"...що за глупости?
И колко струва изпита? 200-300лв? и без това НСА е сред най-скъпите висши училища в България...сега остава и за изпити да плащам. Могат само да си мечтаят затова.
От мен пари - на Кукуво Лято.
Комисиите са направени затова - да се свикват,когато е необходимо. Аз имам студентски права, респективно мога да се защитавам.
Дали ще си навлека проблеми с катедрата,ами все ми е едно вече.
А да ходя като идиот всеки път на датите - що за студент бих била аз?!


Top
 Profile  
 

Права си,много си права.....
PostPosted: Fri Jan 25, 2008 12:55 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Dec 17, 2007 1:20 pm
Posts: 349
Location: София
Не мога да ти кажа колко струва изпита, но сигурно е доста повече от 300лв. Мога само да те окуража и да ти пожелая успех ако решиш да свикаш изпитна комисия!
Лошото е, че отношението и подигравките, цялото това гаврене с нас не е само в тази катедра, а го има и в много други:физиология, биохимия, гимнастика, ИНФОРМАТИКА, ММ понякога, с определени студенти.... плуване понякога..... и някои по-лесни изпити, които често за доста колеги се оказват проблемни-ИФК, ски, тао, философия......... И при тях отношението и поведението не е цветущо по мои впечатления.

_________________
Дори и най-слабата светлина блести в тъмнината!!!


Last edited by g_k on Sun Jan 27, 2008 11:13 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 

Re: Права си,много си права.....
PostPosted: Fri Jan 25, 2008 1:54 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 07, 2007 10:51 am
Posts: 173
g_k wrote:
Не мога да ти кажа колко струва изпита,но сигурно е доста повече от 300лв.Мога само да те окуража и да ти пожелая успех ако решиш да свикаш изпитна комисия!
Лошото е,че отношението и подигравките,цялото това гаврене с нас не е само в тази катедра,а го има и в много други:физиология,биохимия,гимнастика,ИНФОРМАТИКА,ММ понякога,с определени студенти....плуване понякога.....и някои по-лесни изпити,които често за доста колеги се оказват проблемни-ИФК,ски,тао,философия.........И при тях отношението и поведението не е цветущо по мои впечатления.


ИФК? това ми е любимата катедра, твърдо мога да заявя, че преподавателите са изключително разбрани и мили хора, помагат с каквото могат , стига студента да дава поне малко от себе си и да се постарае. Аз съм имала проблем с баскетбол например, не става дума за плащане или нещо, а за отношението в и извън часа.
Освен с мехнаика, за друго не съм имала проблем. А да , плуването.
Ако не беше преподавателката по плуване , която ми преподаваше втори курс първи семестър - никога нямаше да се науча да плувам. И това е така, защото на плувния курс уж целта беше да се науча да плувам, а се обръщаше внимание само на тези, които вече могат да плуват поне малко. Респективно никой не се опита дори за кратко да м помогне да превъзмогна страха си от дълбоките води. Не мисля, че това е правилен подход.
Тааа за механиката , да - на първатаа възможна дата се явявам и ако пак ми създадат проблеми, още взимайки книжката отивам за комисия.
абе незнам защо всички студенти мълчат пред механиката...никой не смее една дума да каже, сякаш кой знае какво ще стане. ама това са само хора, нищо повече от мен например - имам респект от всички преподаватели, но за тях - вече започва да ми писва.
нивото плюс с много занижено , студентите не знаят елементарни неща, има такива които и пръста си не мърдат за нищо. Не знам какво е това, но сигурно се смята за нормално.
Писна ми от тази физиология, този изпит е ненормално тъп!
Материята е интересна, но не и начина, по който се провежда всичко.


Top
 Profile  
 

PostPosted: Fri Feb 22, 2008 3:24 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Dec 17, 2007 1:20 pm
Posts: 349
Location: София
Сесията свърши, който взел изпитите, взел...
Та мисълта ми е..... колко ви струваше тази сесия?!?! Ако въобще ви е струвала нещо... Платихте ли за някой изпит?
Споделете радостта си от взетите изпити... пишете и ако нещо ви е направило лошо впечатление ( ако нещо по време на някой изпит не е било както трябва)...

_________________
Дори и най-слабата светлина блести в тъмнината!!!


Top
 Profile  
 

PostPosted: Fri Feb 22, 2008 7:26 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 07, 2007 10:51 am
Posts: 173
сесията вярно свърши. ..
не ми струваше нищо, освен хилядите пропиляни на вятъра нерви.
аз лично се срещнах с доста неприятности, като изгубена изпитна работа, без да се провери случая написана двойка. после естествено аз втрещена си видях книжката и изпаднах меко казано в ужас. "ама вие не сте се явявали на това!??!", "не е възможно да има грешка"...оказа се, че грешка има накрая.

срещнах се с голямото търсене по кабинетите, защото преподавателите уж трябва да са в академията , обаче всъщност хич ги няма там. и чаках всеки ден с часове за да успея.

със сигурност обаче е имало договорки наляво/надясно, уреждане на изпити чрез "приятели",...сигурно и плащане на изпити, кой знае. :x

ами аз си взех всички изпити, не ме гони кой знае колко много радост де :lol:


Top
 Profile  
 

PostPosted: Sat Feb 23, 2008 9:51 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Dec 17, 2007 1:20 pm
Posts: 349
Location: София
Student wrote:
със сигурност обаче е имало договорки наляво/надясно, уреждане на изпити чрез "приятели",...сигурно и плащане на изпити, кой знае. :x
ами аз си взех всички изпити, не ме гони кой знае колко много радост де :lol:


Разбира се, че е имало уреждане, плащане и всичко останало в този ред на мисли!? Лошото е ,че никой от тези , които са платили най- вероятно няма да се включи в дискусията и да сподели с нас! А аз не виждам какво страшно има, нито ще го разберем кой е, нито на кой е платил и по какво.... Ако сам не иска да си напише, никой няма да врънкя..!?

Аз също взех всички изпити и съм повече от щастлива, тъй като не смятах, че ще се справя толкова добре :) !?! Това за мен беше една от трудните сесии и се радвам, че мина успешно!!

Сега се сещам Student, как мина физиологията? Някакви проблеми? И защо не се радваш, че всичко е минало? Аз не мога да се нарадвам....

_________________
Дори и най-слабата светлина блести в тъмнината!!!


Top
 Profile  
 

PostPosted: Sat Feb 23, 2008 10:14 am 
Offline

Joined: Fri Sep 07, 2007 10:51 am
Posts: 173
Физиологията мина с 50 000 проблема...абе разочаровах се общо взето от предизпитната ситуация. После всичко беше що годе нормално.
Тестовата система е добра, но при положение, че са осигурени материали за учене - тоест един тип учебници за студентите.
Защото в читалнята няма тези новите учебници, а аз не мога да дам 30 лв за да си ги купя всичките. Респективно четох от един друг стар учебник , в който пък се оказва, че липсва доста информация.

Като цяло всичко мина нормално, макар, че на редовната сесия заради техните административни неща не ме пуснаха да се явя. Защото видите ли, не са наясно кое как става и трябваше да ходя до ръководители, до истории... :shock:

Ами какво да се радвам, че съм си взела изпитите, като както споменавам имах повече проблеми около сесията от всички сесии досега.


Top
 Profile  
 

Re: Плащане на изпити
PostPosted: Sat Feb 23, 2008 8:34 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Dec 17, 2007 1:20 pm
Posts: 349
Location: София
Student wrote:
Тъпото е във факта, че дори и да знаеш, специално за Биомеханика , действително шанса да си вземеш изпита е 20%.


Сега се сещам, че имаше проблем при теб с Биомеханиката... :x Какво стана? Избута ли там или още не си се престрашила да се явиш?
Да ти кажа ( а и на всички, на които предстои поредно явяване), доц Аракчийски вече не изпитва 8) :!: :?: :!:

Така че моят съвет е, ако още не си се пробвала, ходи и дерзай! Сигуна съм, че ще бъдеш оценена подобаващо от доц. Миндов!

Браво за физиологията!!! Каквото и да си говорим, физиологията е много тежък изпит и всички трябва да се радваме ако сме го взели!!!

_________________
Дори и най-слабата светлина блести в тъмнината!!!


Top
 Profile  
 

Re: Плащане на изпити
PostPosted: Sat Feb 23, 2008 9:19 pm 
Offline

Joined: Fri Sep 07, 2007 10:51 am
Posts: 173
Не искам да те разочаровам, обаче това, че той не изпитва си е само слух. Човекът си е на изпитите, изпитва си , проверява си и всичко.
ККЗ също така.


Top
 Profile  
 

Re: Плащане на изпити
PostPosted: Sat Feb 23, 2008 9:50 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Dec 17, 2007 1:20 pm
Posts: 349
Location: София
Student wrote:
Не искам да те разочаровам, обаче това, че той не изпитва си е само слух. Човекът си е на изпитите, изпитва си , проверява си и всичко.
ККЗ също така.:shock: :x Трагедия!?! При споменаването й само настръхвам.... :? Ейй, колко проблеми ни правеше тази жена.... не искам да си спомням!!!
Пак нищо не казваш обаче за твоето дередже...
Ако те мъчи още, пожелавам скорощно отърваване :)
Ако това, което казваш за изпитването е вярно, не завиждам на всички колеги, на които им предстои да минат пред този ад!!!

_________________
Дори и най-слабата светлина блести в тъмнината!!!


Top
 Profile  
 

ККЗ
PostPosted: Sat Mar 01, 2008 8:33 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Dec 17, 2007 1:20 pm
Posts: 349
Location: София
При споменаването от Student на " ККЗ- то" ме побиха тръпки....
Ще ми бъде интересно да споделите впечатленията си от нея и от начина, по който води часовете по биомеханика. Нещо нередно да ви е правило впечатление?? :?
На мен доста неща тогава не ми се връзваха.... та.... във 2ри курс учих на индивидуален план... и по мое мнение, може да греша, но не вярвам, отношението на тази жена към нас " онези от индивидуалното" не беше като към хора!!! Крещеше се редовно за щяло и нещяло, гонеше се най- демонстративно от упражнения, не се позволяваше излизане до тоалетната :shock: :? .... Щастлива съм, че имах само 4 упражнения, на които задължително трябваше да присъствам.... защото ако трябваше да й посещавам часовете цял семестър като редовните студенти, щях да полудея!?!
Сещам се още, че при нас по време на изпитите ( тъй като аз се явявах ТРИ пъти, както съм отбелязвала и в други теми) същата женица целенасочено подсказваше грешно на всеки, който я попита нещо :shock: !!! Това така и не го проумях...
Е, вие сте...

_________________
Дори и най-слабата светлина блести в тъмнината!!!


Top
 Profile  
 

PostPosted: Mon Mar 31, 2008 7:06 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Mar 31, 2008 6:12 pm
Posts: 274
Location: София
Колкото и да учиш винаги може да те скъсат. Ако си сгафил преди това с някой преподавател... изпита няма взимане, че дори понякога и спари не става... но с много пари става :) Преди седмица чух как се взимали СИП-ове с 20 лева, но ми казаха, че това е стара информация. Явно съм изостанал с някои неща :D

_________________
Животa е това, което ти се случва докато правиш планове за друго :)
Image


Top
 Profile  
 

PostPosted: Fri Oct 10, 2008 2:43 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Oct 09, 2008 1:46 pm
Posts: 6
механиката води а???? :lol: аз нея си я взех от 3-тият път с 3-ка :? :( въпреки че бях написала абсолютно всичко а преди това Аракчийски си ме късаше май за кеф ееее...не точно май за да я платя ..Но се оказах упорита....Нищо че е тройка но ми е безплатна :lol:

_________________
Image


Top
 Profile  
 

Re: Плащане на изпити
PostPosted: Thu Nov 24, 2011 4:36 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Nov 24, 2011 4:24 pm
Posts: 4
Аз лично, от няколко семестъра не мога да си взема биомеханиката и с удоволствие бих го платил. Знам, че е кофти, но не мога повече... :u

_________________
http://www.bgtop10.com


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron